Jäsentiedotteet

Jäsentiedotteet

SOMPION SAMOILIJAT RY JÄSENKIRJE 9/2022

Syysterveiset Sompion Samoilijoilta!

Sompion Samoilijat ovat viettäneet kiireistä syksyä. Talkootyötä on tehty mm. Paavon polun kunnostamishankkeen ja yhdistyksen 70 vuotisjuhlan ja Nuku yö ulkona -tapahtuman eteen. 70 vuotisjuhlaa ja Nuku yö ulkona -tapahtumaa vietimme Kotiseutumuseolla ja Hampputörmällä. Saimme vieraiksemme Suomen Ladun puheenjohtajan Kirre Palmin, Sodankylän uuden kunnanjohtajan Jari Rantapelkosen sekä mainion esiintyjän, Sodankylästä kotoisin olevan, Esko Rissasen.

Sompion Samoilijoiden jäsenet Heikki Miettinen ja Mikko Reenilä ovat kouluttautuneet Suomen Melonta- ja soutuliiton hyväksymiksi melontaohjaajiksi. Tänä kesänä järjestettiin yksi melonnan peruskurssi ja jatkoa varmasti seuraa ensi kesänä. Sienistä kiinnostuneet pääsivät sieniretkelle, joka järjestettiin yhteistyössä sieniasiantuntija Tuula Saariniemen kanssa.

Paavon polun kunnostusprojektin hankehakemus on edennyt pikkuhiljaa yhteistyössä Leader Pohjoisin Lappi Annika Kostamon kanssa. Rahoitussuunnitelmaa on laskettu, pyydetty työtarjouksia ja täytetty lomakkeita. Paavon polun kunnostamisprojekti vaatii hankerahoituksen lisäksi 35 % yksityistä rahoitusta, joka voidaan kattaa joko rahalla tai talkootyöllä. Kuntalaiset ovat lähteneet mukavasti hankkeeseen mukaan ja täyttäneet "lupauskuponkeja", joilla ovat ilmoittaneet sitoutuvansa tukemaan hanketta rahallisella avustuksella, talkootyöllä tai molemmilla. Paavon polun kunnostustyö aloitetaan hankesuunnitelman mukaisesti valmistelutöillä talvella/keväällä 2023, mikäli saamme myönteisen hankepäätöksen vielä tämän syksyn aikana.

Sompion Samoilijat ovat saaneet kauan kaivatut kotisivut www.sompionsamoilijat.fi. Siitä iso kiitos kuuluu jäsenellemme Pentti Poikelalle. Samoilijat järjestivät kuluneen vuoden aikana myös logokilpailun, jonka voitti Anssi Norovirran suunnittelema logo. Viime keväänä teimme myös muutamia sääntömuutoksia, mm. siirryimme yhden vuosikokouksen käytännöstä takaisin kevät- ja syyskokouksen käytäntöön. Syyskokous on siis tulossa marraskuussa. Olehan kuulolla ja tule mukaan vaikuttamaan yhdessä päätettävistä asioista!

SOMPION SAMOILIJAT RY HALLITUS


SOMPION SAMOILIJAT RY JÄSENKIRJE 1/2022 


Hei Sompion Samoilijat ry:n jäsen! 

Aloitamme vuoden 2022 lähestymällä teitä jäseniä jäsenkirjeellä ja kertomalla hieman Sompion Samoilijoiden kuulumisia. Järjestöllä on ollut haasteita viime vuosina toiminnan jatkuvuuden kannalta ja kriittisin vaihe oli vuosi 2020. Onneksi lopettamispäätöstä ei tehty ja mukaan on sittemmin saatu uusia hallitusaktiiveja entisten lisäksi sekä mukavasti myös uusia yhdistyksen jäseniä. Toivomme tämän positiivisen kehityksen jatkuvan. 

Meitä Sompion Samoilijoita on tällä hetkellä yhteensä 200 jäsentä. Viime vuonna yhdistykseen liittyi 33 uutta jäsentä. Olemme iloisia teistä jokaisesta! Jokaiselle meistä luonto ja liikkuminen on tärkeää tavalla tai toisella. Koronavuodet ovat lisänneet entisestään kansallispuistojen ja erilaisten retkikohteiden suosiota ympäri maan. Lähiretkikohteet ovat tulleet tärkeiksi, varsinkin jos niihin pääsee helposti vauvasta vaariin. Sodankylässä on paljon hyviä lähikohteita, kuten Paavonpolku, Oratunturi, Sattasvaara ja Viiankiaapa. 

Paavonpolku on todella suosittu kaikenikäisten lähiretkipaikka, mutta on valitettavasti päässyt joiltakin osin rapistumaan ja vaatisi pitkospuiden uusimista ja kulkuväylien entraamista. Paavonpolun hallinnoinnissa on tapahtunut muutoksia ja Sompion Samoilijoita on pyydetty ottamaan vetovastuuta mahdollisesta ylläpito- ja kunnostusprojektista. Tätä tehtävää ei tietenkään hallitus yksin pysty hoitamaan, eikä ilman yhteistyötä kunnan ja muiden yhteistyötahojen kanssa, eikä myöskään ilman hankerahoitusta. Tämä asia on vireillä ja sitä tulemme käsittelemään vuosikokouksessa. Aikeena on perustaa Paavonpolun projektiin työryhmä valmistelemaan ja koordinoimaan hanketta ja aikanaan myös toteuttamaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, mikäli siihen lopputulokseen päädytään. Jos koet kiinnostusta ja valmiutta tämänkaltaiseen toimintaan, tervetuloa mukaan! 

Sompion Samoilijat järjestää erilaisia ulkona liikkumiseen ja retkeilyyn liittyviä tapahtumia ympäri vuoden myös yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Vakiintuneita tapahtumia ovat mm. Kuutamohiihto, Luovuutta lumesta, Kävelykipinä, Enskan lenkki ja Nuku yö ulkona. Lisäksi järjestetään muita retkiä, tapahtumia ja kursseja tarpeen ja kiinnostuksen mukaan. 

Sompion Samoilijat haluaa olla edistämässä myös lasten, nuorten ja perheiden toimintaa ja olemme tiedustelleet olisiko jäsenistössä kiinnostuneita Metsämörri-ohjaajakoulutukseen, jota Suomen Latu järjestää. Seuraava pohjoisessa järjestettävä Metsämörriohjaajan peruskurssi järjestetään Rovaniemellä 17.-18.9. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä, niin saat lisätietoa! 

Tämän vuoden suunnitelmissa on järjestää toiminnasta kiinnostuneille sekä uusille että vanhoille jäsenille infopäivä, jonka järjestämme heti, kun koronarajoitukset sen sallivat. Toteutamme myös sähköisen jäsenkyselyn, jonka kautta kysymme mm. teidän toiveitanne, kiinnostuksen kohteita, kehittämisideoita ja palautetta. Toivottavasti saamme hyvän vastausprosentin. 

Kuluva vuosi on myös yhdistyksen 70 vuotisjuhlavuosi. Järjestämme juhlavuoden tapahtuman 27.8., joka on samalla Nuku yö ulkona - tapahtumapäivä. 70 vuotisjuhlaan liittyen voit tulla mukaan työryhmään, joka vastaa tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta. 

Tulevia suunnitelmia on myös toteuttaa toiminnasta esite sekä perustaa kotisivut. Näillä toimilla haluamme lisätä näkyvyyttä ja tavoitettavuutta sekä edistää kaluston vuokraustoimintaa. Tällä hetkellä kaluston hinnasto löytyy Sompion Samoilijat FB sivuilta kohdasta Tiedostot.

 Yhdistyksen vuosikokous pidetään Järjestökeskus Kitisellä (Jäämerentie 19) 2.3.2022 klo 18 alkaen. Olet sydämellisesti tervetullut! Kiitos, kun olet mukana toiminnassa! Toivottavasti nähdään monissa eri tapahtumissa sekä erityisesti Vuosikokouksessa!

Jos haluat jatkossa yhdistykseltä tiedotteita, ole ystävällinen ja päivitä meille sähköpostiosoitteesi mieluiten tekstiviestillä. 

Jos olet kiinnostunut työryhmätyöskentelystä tai kotisivujen tekemisestä, ole yhteydessä Sompion Samoilijoiden hallitukseen sähköpostilla. 


Hallituksen puolesta Auli Kuusela Sihteeri 


Yhteystiedot:

Sirkku "Sike" Järvinen (puheenjohtaja) P. 044 539 8558 

Auli Kuusela (sihteeri) P. 040 514 3885