Sompion Samoilijat tukee ja edistää sodankyläläisten luontoharrastuksia ja luonnossa liikkumista. Samoilijat järjestää tapahtumia, retkiä ja erilaisia aktiviteetteja kuntalaisille. 

Sivustolta löydät myös tietoa alueen retkikohteista, joita voit hyödyntää päiväretkiin tai pitempiin vaelluksiin. Visit Sodankylä-sivustolla on lisätietoa erilaisista aktiviteeteista ja käyntikohteista.

Kuutamohiihto

Kuutamohiihto järjestetään helmi-maaliskuussa. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Vaalajärven kyläyhdistyksen kanssa. Latureittejä oli eri mittaisia ja laavulla paistettiin makkarat.

Ulkona kuin lumiukko

Suomen Latu järjestää Ulkona kuin lumiukko -kampanjan, jonka tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa. Tänä vuonna lumiukkoja rakennettiin 20 290 kappaletta. Sompion Samoilijat, MLL ja partio tempaisivat lumiukot yhteistyössä.

Enskan lenkki

Enskan lenkki on pyöräilytapahtuma touko-kesäkuussa. Enskan lenkissä pyöräillään Kelukosken voimalaitoksen lenkki.


Nuku yö ulkona

Suomen Latu haastaa kaikki nukkumaan "miljoonan tähden" hotellissa yön eli teltassa, tarpin alla... Tapahtuma järjestetään elokuun lopulla. 


Kävelykipinä

Kävelykipinässä haastetaan kaikki kävelemään. Kävelyreittivaihtoehtoja on useita ja jokainen voi lenkin kävellä omaan tahtiin. Kävelykipinä järjestetään toukokuussa.

Melontaan ja suppailu

Kesän aikana järjestetään melonta- sekä sup-lautakursseja ja mahdollisuuksia käydä niitä kokeilemassa. Molempia voit vuokrata Sompion Samoilijoilta!

MUKAAN TOIMINTAAN?

Kiinnostuitko toiminnastamme? Lähetä viesti meille.