Tulevat tapahtumat

Aikuisten suunnistuskurssi
6.6. - 20.6.2023 klo 19

Lapin Veikkojen suunnistajien järjestämä aikuisten suunnistuskoulu alkaa tiistaina 6.6.2023 klo 19 Opistonmäellä, REDUn toimipisteen parkkipaikalla. Suunnistuskoulussa harjoitellaan maastossa liikkumisen perustaitoja. Linkistä lisätiedot ja koulun ohjelma.

Retkelle-päivät - Aakenustunturi
10.6.2023 klo 11.00

Jos et ole vielä kokenut Kittilän Aakenustunturia, niin nyt on aika löytää tämä helmi!

Retkelle lähdetään la 10.6 klo 11 Totovaaran parkkipaikalta. Kuljemme aluksi luontopolkua, joka kiertää Aakenustunturin korkeinta huippua Moloslakea. Noin 7 kilometrin jälkeen saavumme uudelle autiotuvalle Aakenustuvalle, jossa pidämme reippaan evästauon.


Halukkaat voivat jäädä tupaan tai tuvan ympäristöön yöksi oppaan kanssa.

Päiväretkeläiset palaavat toisen oppaan kanssa samana päivänä takaisin Totovaaran parkkipaikalle, jonne tuvalta on noin 4 kilometriä. Matkalla ohitetaan hieno Vasalaen näköalapaikka, josta aukeaa aava tunturimaisema.

Omat varusteet ja eväät mukaan.

Ilmoittautuminen ja lisätietokyselyt Jannille, puh. 040 592 0601 tai sähköposti sompion.samoilijat(at)gmail.com 

Keskiviikko melonnat, "KE-ME

14.6. - 16.9.2023 klo 18.00

Keskiviikkoisin melotaan Kitisellä ja Jeesiöjoella. Lähtö vajalta, osoitteesta Puulaakintie 4.


Mahdollista tutustua myös muihin lähialueen melontakohteisiin, hyviä kohteita voi esittää vetäjille. Varaathan tarvittaessa kaluston hyvissä ajoin.

Vuokrauspyyntö lähetetään helpoiten soittamalla numeroon: 040 6203164. Otathan mukaan retkille pientä evästä, juomaa sekä vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna.

Mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan Sompion Samoilijoiden Fb-ryhmässä, joten sivut kannattaa ottaa seurantaan. Kaikki melontatapahtumat peruskurssia lukuun ottamatta on tarkoitettu jo melonnan peruskurssin suorittaneille tai vastaavat taidot omaaville melojille.

Keskiyön melonta

21.6.2023 klo 23.00

Keskiyön melonta keskiyön auringon valossa.

Muuten toimitaan kuten muissakin KEME-tapahtumissa.

Alustavasti paikkana Kitinen/Jeesiöjoki. Suunniteltu lähtö vajalta klo 23.00 ja paluu n. klo 01.00.

Jos melontaretki suuntautuu muualle, niin lähtö- ja paluuaika voi hieman muuttua, joten seuraa Sompion Samoilijoiden Fb-ryhmän tiedotteita 

Melonnan peruskurssit

15. - 16.7.23 (TÄYNNÄ) ja 

12. - 13.8.23 

Kurssit järjestetään Suomen Melonta- ja Soutuliiton laatiman sisältösuosituksen mukaisesti. Kurssin suorittaneelle voidaan myöntää Meloja 1 taitokortti, jolla voi todistaa perusosaamisensa esim. kalustoa vuokratessa muilta seuroilta. Kurssi on suunnattu kajakkimelontaan.


Hinta 95,00 € / osallistuja. 

Ilmoittautuminen osoitteeseen hessu59(at)gmail.com viimeistään 9.7.2023 mennessä. Ilmoittautumisen jälkeen ilmoitetaan tarkempi paikka, aikataulu sekä maksuohjeet.


Meloja 1 -peruskurssin sisältösuositus:

• Melontataidot
• vesille lähtö ja vesiltä nousu sekä laiturilta että luonnonrannasta
• kajakissa aukkopeitteen kiinnitys ja avaus
• hyvä melonta-asento, tasapaino ja rentous
• eteenpäin melominen
• pysähtyminen
• taaksepäin melominen
• sivuttain melominen ainakin yhdellä tavalla
• tuen ottaminen vedestä, perusteet
• kajakin/kanootin ohjailu ja kääntäminen melanvedoilla, peräsimellä, nostoevällä, painonsiirrolla, melan käyttö peräsimenä
• lauttautuminen, turvallisuustaidot
• kanootin turvatarkastus ennen vesille menoa, erityisesti melojan ja kajakin / kanootin kelluvuuden varmistaminen
• kaluston asianmukainen käsittely, sidonta kuljetuksissa, huolto sekä hyvät kantotavat
• kanootin / kajakin kaataminen, kiipeäminen avustettuna takaisin kanoottiin tai uiminen kajakin / kanootin kanssa rantaan
• kalustolle ja olosuhteisiin sopivat pelastustavat

Villiyrtit tutuiksi - tunnista, käsittele, valmista
28.6.2023 klo 18

Tule kuuntelemaan ja oppimaan villiyrteistä Sompion Samoilijoiden ja Sodankylän Marttojen järjestämään yrtti-iltaan keskiviikkona 28.6.2023 klo 18. Paikkana Sodankylän kotiseutumuseo.

Miten, milloin ja mistä niitä voi poimia, miten tunnistaa yleisimpiä syötäväksi kelpaavia villiyrttejä ja miten hyödyntää niitä ruoan valmistuksessa.

Yrtti-ilta on ilmainen Sompion Samoilijoiden ja Sodankylän Marttojen jäsenille. Ei-jäsenille yrtti-illan hinta on 20€/hlö.

Ilmoittautuminen 22.6.2023 mennessä sähköpostiin sodankylanmartat(at)gmail.com

Melontatekniikkakoulutus
26.7.2023 klo 16-20

Tervetuloa Suomen Ladun ja Sompion Samoilijoiden yhdessä järjestämään melontatekniikkakoulutukseen! 

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet Suomen Ladun jäsen ja osaat jo jonkin verran meloa ja haluat kehittää sekä tekniikkaasi että turvallisuustaitojasi. 

Tämä sopii myös sinulle, jolla on tavoitteena Meloja 2 / EPP2 -taitokoe ja mahdollisesti jossakin vaiheessa ohjaajakoulutus.

Koulutuksen harjoitukset tehdään kajakkiyksiköillä, jokaisella osallistujalla tulee olla kajakki sekä melontavarusteet (mela, aukkopeite, melontaliivit). Kajakkeja vuokrataan tapahtumaan Sompion Samoilijoilta normaaliin vuokrahintaan.

Kurssille otetaan max 10 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa. Kurssi toteutetaan, kun saamme vähintään 6 osallistujaa.

Aika: keskiviikko 26.7.2023 klo 16-20
Paikka: Rantasauna osoitteessa Hampputörmäntie 26, Sodankylä
Kouluttaja: Oula-Matti Peltonen (melontakouluttaja)
Ilmoittautumiset: sompion.samoilijat@gmail.com

Lisätietoja antaa Mikko Reenilä, puh. 040 900 6679

Nuku yö ulkona
26 - 27.8.23

Tervetuloa mukaan nauttimaan elokuisen yön kuulaudesta Nuku yö ulkona -tapahtumassa lauantaina 26.8.2023 klo 16 alkaen Sodankylän Petäjäsaaressa, mihin siirtyminen tapahtuu soutuveneellä.

Kaikille avoimessa tapahtumassa voit majoittua joko omassa teltassa, riippumatossa tai voi vuokrata pientä maksua vastaan nukkumapaikan Sompion Samoilijoiden ja Lapin Kiehiset ja Kivekkäiden tilaisuuteen järjestämistä teltoista tai puolijoukkueteltasta. Petäjäsaaressa löytyy myös hyvin tilaa sekä teltoissa että riippumatoissa yöpyjille ja käytössä ovat vesipiste ja vessa.

Ohjelma muokkaantuu vielä, mutta mikä on varmaa, niin pääset mukaan mahtavaan porukkaan nauttimaan mukavasta yhdessäolosta.

Nuotion äärellä tai Petäjäsaaren kämpän sisällä voi valmistaa oman illallisen ja aamiaisen. Halutessasi voit myös ostaa lauantai-iltana makkaraa tai vaikka paistaa itsellesi lettuja ja sunnuntai aamuna aamupalaa – varaathan siis käteistä mukaan.

Nuku yö ulkona -tapahtuman pysäköintipaikalle pääsee pyörällä tai autolla. Petäjäsaareen voi saapua myös omalla vesikulkuneuvolla. Pysäköintipaikka ja soutuvenesatama sijaitsevat noin 6 kilometrin päässä Sodankylästä 4-tietä etelään. Tienhaara pysäköintipaikalle on merkitty Nuku yö ulkona -kyltein.

Nuku yö ulkona Sodankylä päättyy sunnuntaina klo 12, jolloin suuntaamme kotejamme kohti yhtä kokemusta rikkaampana.

HUOM!

Jos haluat nukkua yön Sompion Samoilijoiden ja Lapin Kiehiset ja Kivekkäiden vuokraamissa teltoissa tai joukketeltassa, ilmoittautuminen viimeistään 23.8.2023 sähköpostiin sompion.samoilijat(at)gmail.com

* Oman teltan hinta 10 € ja

* paikka puolijoukkuetelttassa 5 €/hlö.

Tietokirjailija Harri Ahonen
6.9.2023 klo 18.00

"Lapin retkeilyreitit" kirja on julkaistu ja Harri tulee kertoman kirjasta Sodankylän kirjastolle. Tervetuloa!

Melonnan päättäjäiset
16.09.2023 

Yliyön melontaretki esimerkiksi Unarille. Yöpyminen omissa teltoissa Porosaaressa, Noidanniemen laavun alueella. Illalla istutaan nuotion ääressä nauttien eväitä ja kertaillen kesän aikana saatuja melontakokemuksia. Voidaan jo suunnitella alustavasti seuraavan kesän rientojakin.

Paikka on vielä avoin mutta tarkentuu kesän kuluessa, kannattaa esittää myös muita hyviä melontapaikkoja vetäjille. 

Syyskokous
15.11.2023 klo 18.00

Sompion Samoilijoiden sääntömääräinen syyskokous pidetään Järjestökeskus Kitisellä.

Pikkujoulut

29.11.23 klo 18.00

Tip-tap tip-tap.

Aika koota yhteen vuoden tapahtumia ja suunnitella uutta. 

SUOMEN LADUN TAPAHTUMAT