Paavon polku

Paavon polku on perustettu maanviljelijä Paavo Onnelan toivomuksesta. Polun tarkoituksena on toimia opetusmetsänä ja virkistysalueena sodankyläläisille. Polku päätetty perustaa Sodankylän metsäoppilaitoksen toimesta Paavo Onnelan 70-vuotispäivän lahjana vuonna 1997. Polun rakenteista on vastannut Sodankylän Mettäpojat ry sekä vuosina 2015-2017 Sodankylän Rotaryklubi.

Vuonna 2021 Sodankylän kunta on vuokrannut Paavon polun alueen Metsähallitukselta. Jos alueen hallinta olisi jäänyt Metsähallitukselle, se olisi purkanut retkeilyrakenteet pois. 


Hankkeen suunnitelma ja eteneminen

5.6.2023 Sulkuilmoitus

Kunnostustöitten aikana Paavon polku on rakennustyömaa, joten kävijöiden turvallisuuden varmistamiseksi Paavon polku suljetaan 5.6.2023.

Paavon polun avaamisesta kävijoille tiedotetaan myöhemmin.

Paavonpolku - Sompion Samoilijat ry mukana ja tukemassa 

  • Leader Pohjoisin Lappi ja 
  •  Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

8.5.2023

Rahankeräyslupa saatu

28.09.22 

Saatiin myönteinen Leaderin päätös. Nyt odotellaan sitten Elyn päätöstä. 

22.09.2022

Saatiin kerättyä talkoo- ja rahoituslupauksia sittenkin riittävästi, vaikka välillä kävi jo mielessä, ettei tästä tule mitään.. Onneksi monet uskoivat tähän hankkeeseen ja olivat meidän yhdistyksen isona apuna, kiitos!!!

Hakemus laitettiin tiistaina Hyrrään, siinä meni viitisen tuntia aikaa. Mutta nyt ne kaikki on siellä... eli mitä nyt tehdään? Nyt odotellaan! Ensi viikolla saadaan hankkeelle Leaderin päätös ja jos se on myönteinen, niin sitten odotellaan Ely:n päätös. Elyn päätöksen ajankohtaa ei vielä tiedetä.

Kiitos kaikille lupauksista ja avusta! Kyllä täällä on ihan käsittämättömästi porukalla voimaa kun vaan niin päätetään! Kiitos!

14.09.2022

Paavon polun työryhmä kokoontui hybridisti ensimmäistä kertaa. Kokouksessa esiteltiin hankesuunnitelma, rahoituskuviot ja piirustukset. Todettiin, että kaikki muu alkaa olemaan kunnossa, mutta vielä tarvitaan talkoo- sekä rahalupauksia. Mutta päätettiin, että kyllähän me seKIN saadaan yhdessä hoidettua!!! Lupaksia voi täyttää 19.09. asti ja niitä voi tilata sompion.samoilijat(at)gmail.com tai käydä täyttämässä kirjastolla, kunnantalolla, Simosella ja Euronicsillä. Kiitos!

9.9.2022

Paavon polun rahoituksesta saadaan päätös syyskuun lopussa 2022. Jos rahoitus saadaan, hanke aloitetaan 1.10.2022.

Varsinainen talkootyö aloitetaan keväällä 2023. Talkoilla on tarkoitus viedä pitkospuut kohteeseen. Talkoot jatkuvat kesällä ja toivottavasti syksyllä 2023 saamme viettää uusitun Paavon polun avajaisia.

Paavon polun ns jokilaavun puolesta tehdään esteetön. Parkkipaikalta tulee noin 100 metriä pitkä soraistettu polku laavulle, jossa kaikki retkeilyrakenteet ovat esteettömiä. Joen penkalle tehdään kalastustasanne. 

Polun kaikki noin 300 metriä pitkospuita uusitaan. Reitit merkitään maalilla ja tarpeen mukaan lisätään opastuskylttejä. Pidemmän reitin polkujen reunoilta raivataan pusikkoa. Kohteessa olevat kyltit tarkastetaan ja tarvittaessa niitä uusitaan.

Jänkälaavun puuceetä modernisoidaan ja tulipaikka uusitaan.

Tervetuloa mukaan talkoisiin!